Midii cu sos de lemongrass și ghimbir

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 4 Dec 2012 | 4959 vizualizari

 

Această rețetă a fost prezentată de Chef Jennifer Carrol la Top Chef America, sezonul 6, episodul 3 și a câștigat proba Quickfire (Proba de îndemânare). Mi-am permis să intervin asupra rețetei în sensul că am eliminat cârceii de mazăre (pentru că nu am găsit), cartofii albaștri( pentru că nu-mi plac) și grăsimea de rață. Rețeta este senzațională și nu regret că am stat foarte mult să curăț midiile.

 

INGREDIENTE

  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 ceapă roșie tocată fin
  • o bucată de aproximativ 2 cm lungime de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiti
  • 2 tulpini de lemongrass tăiate în tije de 3 cm
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 2 litri supă de pui
  • 2 cartofi albi tăiați cuburi
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 kg de midii cu cochilie
  • 500 ml de vin alb sec
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos de lemongrass și ghimbir:

Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează înapoi pe foc. Se adaugă cartofii şi se gătesc până sunt fragezi, aproximativ 20 de minute. 

Se mixează supa cu ajutorul unui blender până când cartofii sunt încorporați în supa, aproximativ 2 minute. Se adaugă creme fraiche, se asezonează și se mai amestecă puțin cu blenderul până la omogenizare. Ar trebui să aibă consistența unei supe creme diluate. 

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-o tigaie se încălzește vinul pe foc mediu și se adaugă midiile. Se gătesc până se deschid. Cele care nu se deschid, se aruncă. 

Se servesc midiile cu sosul de lemongrass şi ghimbir deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de lemongrass și ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb si usturoi